Reisetips til Silkeborg i Danmark
REISETIPS: SILKEBORG I DANMARK
Silkeborg er en koselig, liten by som ligger midt i Jylland, kun 40 minutter fra Danmarks nest største by, Aarhus.
Silkeborg har flotte museer og mange koselige kafeer og spisesteder, og er et glimrende valg for deg som er glad i både by og natur. Her har du nemlig gåavstand til både skog, elv og badesteder, og som de fleste andre danske byer er også Silkeborg godt tilrettelagt for å sykle.
Her får du mine beste reisetips til Silkeborg, inkludert hvilke museer du bør se, hvor du bør bo og hva du bør spise. 👇😊
PS! Hvis du liker dette innlegget, klikk på hjertet nederst i saken og/eller del innlegget med noen du vil ta med deg på tur. Jeg setter stor pris på det! 😊 Takk for at du leser reisebloggen Tenk Koffert! ❤️
SILKEBORG — “DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD”
Mange tenker først og fremst på fine naturopplevelser, når de tenker på Silkeborg. Så jeg kan begynne å snakke litt om det, og så ta for meg Silkeborgs byliv etter det.
Silkeborg ble i 2017 kåret til årets utendørskommune i Danmark, og deretter fikk de utmerkelsen “Danmarks Outdoor Hovedstad”, eller “Danmarks friluftshovedstad”.
Grunnen til at akkurat Silkeborg fikk denne gjeve utmerkelsen kommer av at byen er omkranset at vakker og variert natur. Så ønsker du en storbyferie med innslag av flott natur, er Silkeborg et meget godt valg.
Gudenåen er Danmarks lengste elv, og den renner tvers gjennom Silkeborg, noe som nok er en medvirkende årsak til at byen er kåret “outdoor hovedstad”.
Selv om det er den største elva i Danmark, har du ikke noe å frykte, det er noe helt annet enn elvene vi har her i Norge. Over 10 000 mennesker ror årlig på elven, i kajakk, kano eller båt, og selv nybegynnere kan boltre seg her. Elven er rolig og fin. Ønsker du å prøve deg på elva, er det enkelt å få leid kano og kajakk her.
Det finnes totalt åtte ferger å ta fra kaia i Silkeborg, og turen ut til Himmelbjerget er den mest populære ruten.
Ønsker du å ta turen dit, kan det være gøy å velge den fergen som heter Hjejlen. Hjejlen er verdens eldste originale kullfyrte dampbåt som fortsatt er i drift.
På sommeren seiler den daglig fra Silkeborg til Himmelbjerget.
LES MER: Lena fra reisebloggen Travelletters er en av dem jeg reiste til Silkeborg med. Her kan du lese hennes opplevelse av Silkeborg.
AKTIVITETER FOR KROPP OG SJEL I SILKEBORG
Det er enkelt å bare spenne på seg et par joggesko og ta beina eller sykkelen fatt når du er i Silkeborg, det tar nemlig ikke mange minuttene før du er ute i flott natur. Og det gjelder uansett hvor i byen du overnatter.
Da jeg besøkte Silkeborg ville jeg gjerne teste noen gøyale og litt sporty aktiviteter. Jeg ble tipset om at det arrangeres utendørs-yoga her, og det hørtes jo ut som en nydelig morgenaktivitet som bare måtte prøves.
Reisefølget mitt og jeg lånte oss sykler fra hotellet, og syklet til stranden hvor Naturyoga Silkeborg holder til.
Da vi kom fram til Aggerholm sto Birgitte Holten og et knippe andre damer klare med matter, og vi hadde en times morgenyoga framfor oss. En veldig deilig måte å starte dagen på!
Det som er ekstra genialt med dette arrangemantet, er at du ikke trenger å melde deg på, du kan bare droppe innom. Hver time koster kr. 60. Det er per tid ettermiddags-yoga her hver onsdag. Ønsker du å være med på morgenyoga kan du følge med på Naturyoga Silkeborgs Facebook-sider, der står det når neste morgenyoga arrangeres.
MUSEER I SILKEBORG
Nå har det vært mye naturpreik, men Silkeborg har mye bra byliv også, altså! For eksempel kule museer!
Jeg besøkte flere steder da jeg var i Silkeborg, men det museet jeg liker aller best er nok Silkeborg Museum. Dette er et museum jeg faktisk ofte nevner når jeg sitter og snakker om kule museer med venner eller reisekollegaer. Dette museet gjorde nemlig sterkt inntrykk på meg, for her er det et moselik! 😲
La meg forklare:
Et moselik er liket av et menneske funnet i en spesiell myr, som finnes i dette området av Danmark. Likene er spesielt godt bevarte på grunn av fraværet av nedbrytende oksygen og tilstedeværelsen av konserverende aktive stoffer som finnes i denne myren.
Moselik blir på en måte mumifisert. Veldig spesielt! De ser så levende ut!
Tollundmannen, som du kan se her på Silkeborg Museum, ble funnet rett utenfor Silkeborg, og var i såpass god forfatning at de som fant han trodde det var en person som nylig ble myrdet. Overraskelsen ble derfor stor da det viste seg å være et 2400 år gammelt moselik!
Det er usikkert hvorfor Tollundmannen døde, men de vet hvordan. Han ble hengt. Det spekuleres enda i om han ble avstraffet med døden fordi han hadde gjort noe kriminelt, eller om han ble ofret til gudene.
Jeg har faktisk sett et moselik til, og det er Grauballemannen, det moseliket i Danmark man mener er aller best bevart. Dette moseliket holder også til i Aarhusregionen, nærmere bestemt på Moesgård Museum i Aarhus.
TIPS! En time fra Silkeborg finner du den koselige, lille byen Ebeltoft. Et typisk sommerferiested, som er verdt å få med seg.
Et annet museum jeg liker godt i Silkeborg, er Museum Jorn.
Museet huser en av Danmarks største kunstnere, Asger Jorn, sine verker. I tillegg vises også tusenvis av malerier, skulpturer og andre slags kunstverk av kunstnere som Jorn var inspirert av.
Det er også en koselig kafé på Museum Jorn.
SPISESTEDER I SILKEBORG
I tillegg til den fantastisk fine naturen Silkeborg er omkranset av, kan du også nyte byens gode spisesteder.
Jeg har testet noen av dem, og det hart jeg skrevet om i dette blogginnlegget. 👇😊
UTESTEDER I SILKEBORG
Jeg besøkte kun ett utested i Silkeborg, men til gjengjeld synes jeg det var et helt supert sted!
Magistraten er nemlig både bar, kafé og teater. Her fremføres både skuespill, poesi, jazz, standup og historiefortelling.
Det koster 75 kroner for billett til forestilling, mens et glass musserende koster 25.
OVERNATTING I SILKEBORG
Jeg valgte å overnatte på Hotel Radisson BLU Papirfabrikken sist jeg besøkte Silkeborg.
Dette hotellet ligger nede ved Gudenåen, Danmarks lengste elv, midt i Silkeborg sentrum. Hotellbygningen var tidligere en papirfabrikk, men i dag huser det moderne rom og suiter.
Hotellet har også en fin restaurant, Restaurant Michael D, som du kan lese mer om i dette blogginnlegget.
Jeg likte meg godt her, og synes beliggenheten var helt perfekt.
God frokost, var det og!
👉 Se mer om hotellet og bestill ditt opphold her (annonselink)
HVORDAN REISE TIL SILKEBORG
Den enkleste måten å komme seg til Silkeborg på fra Norge, er å ta fly. Nærmeste flyplass ligger i Aarhus, og flyturen fra Oslo tar en times tid. Bilturen fra flyplassen til Silkeborg tar kun en halvtime.
Det er også mulig å ta Color Line-ferga til Hirtshals, men da må du kjøre i to timer.
LES MER! Planlegger du å besøke Aarhus i samme slengen, kan du lese mine reisetips til Aarhus her!
TIL INFO
Visit Silkeborg inviterte meg på denne reisen. Det betyr at de har dekket reise og opphold, men de har ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe.
Dette innlegget inneholder en annonselink. Det betyr at om du bestiller en hotellovernatting via denne linken, får reisebloggen Tenk Koffert en liten provisjon - uten at dette koster noe ekstra for deg.
Du kan være trygg på at alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.
For mer info om Tenk Kofferts holdninger til sponsede turer og annonselinker, se FAQ.
Vil du samarbeide med Tenk Koffert, les mer her.
FØLG REISEBLOGGEN TENK KOFFERT PÅ SOSIALE MEDIER
Følg reisebloggen Tenk Koffert på Facebook! ❤️ Der legger jeg ut små reisetips og sier fra når nye blogginnlegg er publisert. Rett som det er arrangeres konkurranser med fine premier og annet moro.
Jeg er også på Instagram, der heter jeg @tenkkoffertcom
Og lurer du på noe om mine reiser eller har generelle reisespørsmål — eller bare vil si “hei” — ta gjerne kontakt med meg på Tenk Kofferts Facebook-side eller via dette kontaktskjemaet. Hvis du vil kan du lese mer om meg her.
Forsidefoto: Reisebloggen Sekk og Sandaler
Skal du reise til Silkeborg i Danmark, og lurer på hvor du bør spise? Her er mine tips til spisesteder i Silkeborg.