Museer i Aarhus
MUSEER I AARHUS
Århus er en fantastisk by, som jeg er veldig glad i å reise til.
Byen har alt fra trange, sjarmerende, brosteinsbelagte gater med flere hundre år gamle hus til nye bydeler med moderne og spennende arkitektur. Det er mange gode spisesteder her, fine hoteller, kjøpesentre, handlegater, bademuligheter og fornøyelsesparker.
Og ikke minst er det superkule museer her!
I dette blogginnlegget tipser jeg deg om mine tre favorittmuseer i Aarhus. 👇😊
PS! Hvis du liker dette innlegget, blir jeg kjempeglad om du klikker på hjertet nederst i saken eller deler innlegget med en du tror vil ha interesse av det. 😊 Takk for at du leser reisebloggen Tenk Koffert! ❤️
DEN GAMLE BY I AARHUS
Tar du en tur til Den Gamle By i Aarhus, møter du et stort utendørsmuseum som tar deg med på en spennende reise tilbake i tid.
Den Gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et utendørsmuseum som er arrangert som en by. Her er det danske bygninger fra 1500-, 1600-, 1700- og 1800-tallet, samt enkelte bygninger fra 1900-tallet.
I gatene møter du på byens innbyggere i tidsriktige klær — altså riktige for tiden de skal representere. Og du kan handle i butikker fra gamledager.
Museet holder åpent stort sett hele året, og i desember er det julemarked her.
3 RASKE FAKTA OM DEN GAMLE BY I AARHUS
Museet kan smykke seg med full pott — altså tre stjerner — i Michelin Travel Guides.
Det koster i skrivende stund 135 danske kroner for voksne å komme inn. Barn under 17 år får komme inn gratis. Detaljer om åpningstidene kan du se her.
Adressen til Den Gamle By i Aaarhus: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C
📌 Her kan du se flere bilder og lese et eget blogginnlegg om Den Gamle By i Aarhus.
MOESGÅRD MUSEUM
Moesgaard Museum i Aarhus ligger på Moesgård, litt utenfor bykjernen, men det er enkelt å komme seg ut dit med buss eller bil.
Moesgaard Museum er et museum for arkeologi og verdens ulike kulturer og samfunnstyper.
Alle Moesgaard Museums utstillinger handler om mennesker og vår utvikling. Her guides du gjennom alle tidsaldre og menneskene som levde i dem.
Museets presenterer en rekke enestående funn fra Danmarks oldtid, blant annet verdens best bevarte moselik fra jernalderen. Jeg elsker museer som dette — det er så spennende!
Museets arkeologiske samlinger er hovedsakelig danske, mens resten av museet viser ulike utstillinger som tar for seg ulike samfunn og kulturer.
Moesgård har flere faste utstillinger, og er supergode til å variere og lage spennende, nye midlertidige utstillinger.
Et interessant og lærerikt museum, som passer for både barn og voksne!
Museet er veldig oversiktlig og fint, men det er selvfølgelig ekstra gøy å ha med seg en guide, som kan forklare ting mer inngående. Det koster i skrivende stund 1500 danske kroner å få sin egen guide, og da kan du ha med deg opptil 19 venner.
Moesgård Museum har både garderober med låsbare skap, museumsbutikk og en flott kafé.
3 RASKE FAKTA OM MOESGÅRD MUSEUM I AARHUS
Adressen til museet er: Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg, Danmark
Museet åpnet dørene for første gang i 1970, men flyttet i 2014 inn i dagens flotte bygning.
Museet koster 160 danske kroner for voksne, mens barn under 18 år kommer inn gratis.
ARoS — AARHUS’ KUNSTMUSEUM
Kunstmuseet ARoS er et av Nord-Europas største museer, og er nok mest kjent for Your Rainbow Panorama, en fargerik gangvei som kan ses langveisfra, på toppen av museumsbygningen.
Your Rainbow panorama er et permanent kunstverk bestående av en 150 meter lang og tre meter bred gangvei i flerfarget glass. Her får du en fargerik og magisk utsikt utover hele Aarhus.
Det er den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson som står bak dette mesterverket.
TIPS! Et godt tips er å kjøpe AarhusCard, det gir deg adgang til de fleste museer og du kan kjøre kollektivt gratis. Kortet gir også rabatt i en del butikker.
Men det er selvsagt ikke bare på taket ARoS har imponerende kunst!
Godt fordelt over museets ni etasjer og 17 700 kvadratmeter viser ARoS fram tre faste utstillingene, samt flere midlertidige utstillinger, som byttes ut hvert år.
3 RASKE FAKTA OM MOESGÅRD MUSEUM I AARHUS
Adressen til museet er: ARoS Allé. 8000 Aarhus C. Museet har inngang fra både Aros Allé/Vester Allé og via Officerspladsen. Det er flere parkeringsplasser her og også elbilladere.
Aarhus kunstmuseum flyttet til nye lokaler og byttet til dagens navn i 2004. Navnet ARoS er en sammensetning av det latinske ordet for kunst “ars” og det gamle navnet på Aarhus, som var “Aros”.
Museet koster i skrivende stund 160 danske kroner for voksne over 30 år, barn under 18 år kommer inn gratis og studenter, samt folk mellom 18 og 30, kan betale 130.
TIL INFO
Visit Aarhus inviterte meg til Aarhus, og dekket dermed både reise, overnatting, mat og aktiviteter.
Det var opp til meg om jeg skulle skrive noe, og det ble heller ikke lagt føringer for hva jeg eventuelt skulle skrive.
Du kan være trygg på at alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.
For mer info om Tenk Kofferts holdninger til sponsede turer, se FAQ.
Vil du samarbeide med Tenk Koffert, les mer her.
FØLG REISEBLOGGEN TENK KOFFERT PÅ SOSIALE MEDIER
Følg reisebloggen Tenk Koffert på Facebook! ❤️ Der legger jeg ut små reisetips og sier fra når nye blogginnlegg er publisert. Rett som det er arrangeres konkurranser med fine premier og annet moro.
Jeg er også på Instagram, der heter jeg @tenkkoffertcom:
Og lurer du på noe om mine reiser eller har generelle reisespørsmål — eller bare vil si “hei” — ta gjerne kontakt med meg på Tenk Kofferts Facebook-side eller via dette kontaktskjemaet. Hvis du vil kan du lese mer om meg her.
Forsidefoto: Tenk Koffert
Michelin-stjernene glitrer flere steder i Aarhus i Danmark, men det finnes også mange rimelige restauranter som er vel verdt et besøk. I dette innlegget får du en oversikt over mine favoritt-spisesteder i Aarhus.